Professionel tatovør Få en unik tatovering

Godt At vide om tatoveringer

Jeg har samlet noget viden om, hvad mange gerne vil vide noget om, både før en tatovering, samt tiden efter en tatovering.

Der er flere ting man kan gøre for at få det bedste resultat, både på kort og på lang sigt.

Døgnet op til du får din tatovering

10 konkrete råd :

  1. Få en god nats søvn inden din aftale
  2. Undgå smertestillende, da det kan virke blodfortyndende
  3. Lad være med at blive tatoveret, hvis du er syg
  4. Sørg for at drikke nok vand
  5. Sørg for at spise godt på dagen
  6. Ingen alkohol døgnet inden, da det kan virke blodfortyndende
  7. Tag et bad, så du er frisk og ren, når du møder op
  8. Tag noget behageligt tøj på, gerne løst tøj, så du kan sidde stille i lang tid
  9. Medbring gerne noget underholdning, som telefon eller en bog
  10. Køb aftercare creme inden, så du er klar

 

Mad:
Ved større tatoveringer er det en meget stor hjælp for kroppen, at depoter er fyldt godt op, så spis godt inden du møder op. Det er ikke sjovt at få en tatovering, hvis kroppen stresser og blodsukkeret er lavt. Der er tid til spisepauser ved større tatoveringer.

Vand:
Meget vigtigt. Sørg for at drikke nok inden og under session. Det hjælper kroppen, samt huden er nemmere at arbejde med.

Engangsudstyr:
Jeg bruger engangsudstyr for at være helt sikker på, at der ikke er smitteveje. Hygiejnen skal bare være 100 %. Jeg går meget op i, at hygiejnen er i orden, så der er ikke plads til kompromis. Jeg bruger selvfølgelig handsker, maskiner og ledninger, der pakket ind,og skiftes hver gang, så jeg undgår kontaminering.

Når tatoveringen er færdig:
Når tatoveringen er færdig, bliver den vasket her og pakket ind.
Når man er hjemme, kan man pakke den ud og skylle / rengøre den, eller vente til dagen efter, alt efter hvor meget det væsker. Det er forskelligt fra person til person. Det snakker vi om, når du er færdig med at få den lavet.

Derefter begynder man at pleje den. Det er vigtigt at holde den ren, vaske den med lunkent rent vand, dup den tør, og smør creme på, så den holdes fugtig. Den må ikke tørre ud, da der så nemmere kommer sår og kløe.
Kommer der rødme / betændelse, så kontakt lægen.

Aftercare:
Man skal også være klar over, at man selv har et stort ansvar efter at tatoveringen er lavet. Det er jo reelt et sår (overbelastning af huden), som man skal passe godt på, indtil det er helet op igen. Man skal passe den godt ved at holde den ren, vaske den under bruseren (evt. vask den med saltvand fra apoteket, hvis man ikke lige kan komme i bad). Brug aldrig sæbe de første dage og aldrig klø i den eller have stramt tøj over.
Undgå gerne hård træning m.m så man ikke sveder voldsomt, indtil den er helet op.

Den skal smøres efter behov min. 2 gange om dagen, men tit mere. Den må ikke tørre ud, så kan den danne sår og begynde at klø. Smør f.eks med Panthenol Salve på nye tatoveringer, som kan købes på apoteket eller i Matas m.fl

Passer man den ikke, kan der gå infektion i den ligesom alle andre sår, og så er det vigtigt, at man søger læge.

Smerter:
Ja, alle tatoveringer gør ondt, men der er stor forskel fra person til person. Der er selvfølgelig steder, der gøre mere ondt end andre steder, men igen stor forskel på mennesker, så ja, det gør ondt, men ind imellem er folk overraskede over, at det ikke gør mere ondt.

Sørg for at være udhvilet, afslappet og mæt inden man går i gang, så er man godt på vej.
Jeg siger tit: “ja det gør ondt”, så de er forberedt. Når vi så er i gang, er flere overraskede efter et par minutter over, at det ikke er værre.

Det hjælper meget, at man er udhvilet og frisk. Uanset om man er sulten eller ej, er det vigtigt at man har spist godt og drukket vand inden, da det er en belastning for kroppen, man skal igennem, især ved store tatoveringer, så man er tit helt brugt efter en session (der er selvfølgelig tid til spisepauser, ved store tatoveringer).

Bade/sol ferie:
Vigtigt ikke at lave tatoveringer, hvis man vil på badeferie lige efter, da den ikke skal have sol den første tid og ikke hop i pool eller vandet, før den er helet helt op. Dette er MEGET vigtigt, da der nemt kan gå betændelse i den så. Der går nemt to uger før man kan bade i pools m.m.

Plej den:
Jo mere du passer din tatovering, jo længere vil den være “frisk“ at se på, da meget solbadning kan få den til at falme. Solbeskyttelse og fugtighedscreme kan være godt givet ud

Falmer:
Jeg lave mest black and grey, og ikke så meget i andre farver, da man skal huske, at alle tatoveringer kan falme med tiden.

Der er selvfølgelig stor forskel fra person til person, hudtyper m.m. og der vil altid være forskel fra den ene person til den anden, men stærke farver kan falme mere med tiden. Det er en rigtig god ide at bruge en høj solbeskyttelse på områder med tatoveringer, hver gang man er i solen, men husk ikke solcreme på tatovering før den er helet 100 %.

Placering:
Er også noget, man skal overveje, selvom tatoveringer er meget mere alm. i dag, end bare for få år siden.
Man skal gøre op med sig selv, om den skal kunne dækkes af tøj eller ej. Måske er man om få år et helt andet sted i livet end nu, så hvad man gerne viser nu, er måske anderledes om få år.

Navne:
Navne er også en ting, man skal tænke sig godt om, inden man får lavet, da der sker meget igennem livet ang. personer, der er omkring en.

Tøj:
Rigtig godt at vælge løst tøj så man er afslappet, imens man er i stolen, samt vigtigt ikke at have stramt tøj over den nye tatovering.

Underholdning:
Det kan være godt at have telefon eller en bog med, så man kan tænke på noget andet imens. Nogle gange sover folk også, man må også have en ven med, hvis man vil det

Forudbetaling bestillingsgebyr:
Ved bestilling betaler man 25 % af prisen. Tider kan flyttes indtil dagen før, men møder man ikke op, mister man bestillingsgebyret.

Farver:
Januar 2022 kom der nye regler ang. blæk. Jeg bruger kun farver, der overholder de nye regler.

Gravide og ammende:
Gravide og ammende kvinder, bør altid konsultere læge før tatovering.

Alkohol/Medicin:
Drik ikke alkohol døgnet inden, da det kan virke blodfortyndende. Det samme kan smertestillende medicin, samt fiskeolie. Undgå at tage fiskeolie dage inden, da man i værste fald kan bløde mere og evt. bløde mere farver ud end normalt, med et dårligere resultat til følge.

Personer med medicinske tilstande:
Bør altid konsultere læge før tatovering.

Loven siger:
Man skal være fyldt 18 år uden undtagelse for at blive tatoveret i Danmark.
Det er forbudt at tatovere følgende steder: ”hovedet, hals og hænder”.
Studio og tatovøren skal være tilmeldt Sikkerhedsstyrelsen samt studio skal være godkendt af dem, samt tatovør skal have taget hygiejnekursus.